Aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je nedavno najstariju živu ženu u Srbiji, 107-godišnju Nadeždu Pavlović, u njenom skromnom domu na Vračaru, jer mu je bilo rečeno da ga ta simpatična baka želi upoznati. Gospođa Nadežda, inače učiteljica u penziji, živi potpuno sama, i najveća joj je želja da upozna aktuelnog predsjednika Srbije.

Nije se nikada bavila politikom, ali redovno prati šta se dešava trenutno na sceni, pa je uočila nevjerovatnu snagu i energiju kojom zrači Vučić i koliko on zaista ulaže u dobrobit srpskog naroda i čitave države, koliko se samo on bori i trudi za sve. Baš zbog toga ga je htjela hitno upoznati jer joj zbog tih stvari postao izuzetno drag.

Kaže da se odlično sjeća koliko je plakala kada su ubili Aleksandra Karađorđevića, i da nikada nije voljela Tita koji je za nju bio obični ratni pljačkaš i nevjernik, te da to mišljenje dijeli i Vučić. Predsjednik Srbije je tražio da mu ona ispriča kako je to bilo živjeti 1934. godine i kako je saznala da je kralj Aleksandar poginuo, te kako je bilo živjeti u toku Drugog svjetskog rata.

“Obukla sam tada baš jednu novu haljinu, ali nije mi bilo žao da kleknem u blato zbog njega. Plakala sam iz dubine svoje duše. Drugi svjetski rat je bio jednako težak. Mnogo smrti, mnogo tuge. Posebno kada je pala Kraljevina, i kada su na vlast došli ti kriminalci na čelu sa Josipom Brozom Titom. Da sam ga imala priliku vidjeti uživo pljunula bi ga.” objasnila je ona.

Preporučujemo