Novo

VODA 4, OVAJ SMEŠTAJ BIO 50, SAD JE 250 €, CENE KAO NA AZURNOJ OBALI: Dritan preslišao ugostitelje u CG, evo zašto PROPADA SEZONA!

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je rekao kako je ova sezona nije sjajna ali da su dosadašnji prihod na zadovoljavajućem nivou. On je dodao zatim da se teško može ponoviti sezona kada je Crna Gora bila 45 dana koronafree destinacija, a i on se nada sada da će pristići veliki broj gostiju u drugoj polovini oovog meseca.

Ali, kada je u pitanju glavna sezona ona je bila u malom zakašnjenju to je evidentno ali parametri su takvi da su ukupni prihodi koji su ostvareni na zadovoljavajućem nivou. Međutim, akoo neko misli da može da se ponovno sezona iz prošle godine gde je bio špic neverovata zato što smo bili jedina otvorena zelja 45 dana će teko moći da se realizuje, a to stvara veliki pritisak na našu infrastrukturu rekao je Abazović. “Moramo da znamo da je cena voda na primorju i do četiri evra, a pre godinu i po je bila evro i po. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni,” rekao je Abazović.

Kkako je premijer dodao Crna Gora se mora prilagoditi novim trendovima. “Jasno je da bolja i skuplja ponuda ima više gostiju, a ona skromnija je u malo većem problemu. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali. To nikada do sada Crna Gora videla nije. Raduje me informacija da dosta turista bira mir, prirodu, bez gužvi, velikih putovanja prema plažama, već biraju da idu u krajeve gdje je čist vazduh i gdje temperature nisu toliko visoke kao na primorju” rekao je on. Također, poručio je da se svi moraju usresrediti kako bi priveli turističku sezonu kraju. Ostatak teksta čitajte ovde.