Novo Vijesti

Vljora Čitaku ŽESTOKO UDARILA na naš narod: Sramno napala Srbe na Vidovdan – smeta joj Grenelova čestitka

Vljora Čitaku je opet udarila na Srbiju i srpski narod.

Naime, ona je odgovorila izaslaniku bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričardu Grenelu na tvit u kojem on čestita Vidovdan državi Srbiji.

Njegov post na društvenoj mreži Twitteru je izazvao bjesnu reackiju i Vljore Čitaku koaj je sramnim “argumentima” pokušala da opovrgne značaj Vidovdana za srpsko kulturno naslijeđe, pa i historiju Balkana uopšteno.

Bivša ambasadorka tzv Kosova pri Ujedinjenim nacijama je oštro reagovala na njegovo oglašavanje povodom obilježavanja ovog svetog dana za sve iz Srbije.

– Ovo vrlo teško da je bila srpska bitka; bila je to balkanska vojska koja se borila protiv osmanskog osvajanja i ništa drugo. Ova bitka je postala osnovni mit koji nastavlja da hrani srpski nacionalizam još od davnina, od 19. vjeka držeći sve nas kao taoce – poručila je Vljora Čitaku.

Moramo podsjetiti da je specijalni izaslanik bivšeg američkoh predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel čestitao je danas srpskom narodu Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika.

– Mi danas odajemo počast herojima. Na današnji dan davne 1389. godine započela je bitka protiv Osmanlija na Kosovu, napisao je Grenel na društvenoj mreži Tviteru.

Sada se postavlja pitanje zašto bivša ambasadorica ima toliku averziju prema srpskom narodu, i da li je to uopšte s nekim razlogom, što vjerujemo će se uskoro i saznati. Do tada, ostaje nam samo da čekamo.