Novo Vijesti

“VLADIMIRE, BRATE, POMAGAJ! ZATVORENICI SU ŽEDNI MOJE KRVI, UBIĆE ME!”: Karadžić iz zatvora poslao pismo Putinu MOLI GA DA URADI OVO! (FOTO)

Osuđeni ratni zločinac, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, Radovna Karadžić je nedavno prebačen iz svoje pritvorske jedinice u Hagu u kojoj je bio godinama, na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju, u zatvor koji se nalazi na ostrvu Vajt i koji važi kao jedan od zloglasnijih u ovoj državi.

Ono što je posebno zabrinjavajuće kada je u pitanju sigurnost Karadžiča je što je veliki broj islamskih ekstremista koji su smješteni u ovom zatvoru i Karadžić je uplašen za svoj život. Kako se saznaje on je čak pisao i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i molio ga za pomoć a pismo je poslao preko svojih advokata.

U pismu on kumi i moli Putina da interveniše i izbavi ga iz ovog zatvora i svojim uticajem isposluje da kaznu služi negdje drugo. Izvor koji je ovo otkrio za srpke medije tvdi da je Karadžić Putina u pismu oslovio bratom te da mu je opisao užase koje prolazi od kada je prebačen u Veliku Britaniju. Ideju za ovo pismu miu je dala kritika koju je nedavno na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a uputio ruski predstavnik a zbog prebacivanja Karadžića u ovaj zatvor i koji je istakao da je bezbjednost svih srba koji su tu smješteni ugrožena.

Karadžić je naveo kako je hrana loša a ne prima ni adekvatnu terapiju, čuvari su neprijatni prema njemu a ostali zatvorenici koji su većinom muslimanski ekstremisti su žedni njegove krvi.Naveo je Karadžić da mu nisu dozvolili da iz Haga ponese svoj računar u kojem ima mnogo materijala za žalbu koju sprema. Ostatak pročitajte ovdje.