Zanimljivosti

Vidite li ŠTA SE DEŠAVA NA OVOJ SLICI? Za glavu ćete se uhvatiti, KADA SHVATITE…(FOTO)

Nekako je u zadnje vrijeme sve oko nas samo neka negativa, kad god se upali TV vijesti su loše. Nije bolje ni sa društvenim mrežama, skoro svi portali imaju kao udarne vijesti neke nesreće, ubitstva, podaci o novozaraženim, o broju umrlih od korone, o vakcinama, o nedostatku posla, poskuoljenjima …

Sve su to negativne vijesti i umnogome utiču na raspoloženje ,ili bolje rečeno na neraspoloženje.

Ali, na sreću ima na društvenim mrežama bezbroj načina da se čovjek oraspoloži, grupe za smijeh, za viceve, za smiješne klipove bilo da se radi o izmišljenim stvarima ili pak o snimcima koje je neko postavio a koji svjedoče o nekim komičnim situacijama u kojima se neko našao.

Nekako su i videi sa životinjama prilično popularni, ljudi postavljaju snimke svojih kućnih ljubimaca, snimaju razna umijeća koje ljubimci prave, pa svakome ko iole voli životinje to sve izmami osmijeh na lice. Ali ne funkcionišu samo tako kućni ljubimci, i ostale životinje imaju neke svoje osobenosti, neke oblike ponašanja koje mi ne razumijemo ili najčešće i ne primječujemo.

Tako na primjer treba posmatrati ovu fotografiju. Prvo što vidimo je pašnjak na kojem krave sretno i mirno pasu travu. Ništa posebno dok ne pogledamo malo detaljnije, kako su okrenute glave svih krava.

Kada pasu ili piju vodu sve krave okreću glavu u istu stranu i to su zapazili naučnici sa Univerziteta Bradford u Engleskoj, kada su upoređivali sadržaje brojnih fotografija sa engleskih pašnjaka. Zbog čega je to tako, ko će znati ali sigurno ima neki razlog koji definiše u njihovom mozgu kada treba okretati glavu kuda i ostale krave u krdu.