Novo

“Vidi, jedna stvar je sigurna!” HRVAT pitao kako da uđe u Srbiju – usledio je ODGOVOR koji NIKAKO nije očekivao

Momak iz Hrvatske je poželio da posjeti glavni grad Srbije, Beograd, te je zbog aktuelne situacije sa korona virusom pitao korisnike iz Srbije na forumu Redit, da li postoji varijanta jeftinijeg PCR testa, te i dali se zna kada će Srbija otvoriti granice i za građane EU.

Nakon što je postavio pitanje, korisnici ovog foruma iz Srbije su počeli da mu daju savjete i da ga upućuju u cake, a bilo je i onih koji su mu objasnili i kako stoje stvari sa automobilima koji na sebi imaju hrvatske tablice.

– Planiram putovanje iz Hrvatske u Srbiju na ljeto, tačnije od 31.7 do sedmog avgusta. Bio sam jednom samo u tranzitu kad sam putovao do Bugarske i strašno mi je bilo žao što nisam posjetio glavni grad. Long story short, zanima me kakvo je opšte stanje u zemlji što se tiče znate već čega, ima li naznake da će se do tog datuma otvoriti granice za državljane EU? Koliko sam sad upućen, brzi antigenski test ne vrijedi, samo PCR koji je užasno skup za jedan štapić u nosu koji vrijedi samo dva dana. Uz to, čisto iz znatiželje, što znači to “u tranzitu”? Našao sam na nekim stranicama da se u Srbiju može bez ikakvih testova i opet van ako je sve to unutar 12 sati uz dokaz da ste u državi proveli manje od 12 sati i kako to dokazati? Jel se dobije nekakav papirić na granici ili šta već? Ako neko ima iskustva, biću vam veoma zahvalan na odgovoru – napisao je momak iz Hrvatske.

Ostatak pročitajte OVDJE.