Uncategorized

VIC DANA: Trudna Fata

Danas vam nakon niza morbidnih, tmurnih i bizarnih vijesti donosimo ipak jedan vic koji će vam popraviti ovaj završetak dana i pomoći vam da nasmijati legnete u krevet.

Postoji jako puno vicevi koji se već desetljećima prepričavaju, s generacije na generaciju, a među onim najpoznatijim su svakako vicevi o plavušama, te vicevi o Muji, Fati, Sulji, Hasi,…

Tako i danas imamo jedan za vas:

Da li vam se dopao ovaj vic koji smo danas pripremili za vas? Sada za vas imamo par zanimljivosti, podataka koji su stvari i realni, stvari koje su se fakat dogodile.

1. Postoji tehnički naziv za “strah od dugih riječi”

Zove se “hippopotomonstrosesquippedaliophobia.”

fear of long words | Who comes up with these phobias anyway ...

2. Lov na jednoroge je legalan u Michiganu.

Državni Univerzitet Lake Superior u Michiganu nudi dozvolu za lov na jednoroge. Neočekivano, jednom je citiran “glavni glasnik lovaca na jednoroge” koji kaže: “Potraga za jednorogom je usamljena potraga.” Ne želimo im ništa osim sreće!

UNICORNS ARE REAL || BAY AREA RENAISSANCE FESTIVAL VLOG - YouTube

3. Neko je zapravo platio 10 000 dolara za nevidljivo umjetničko djelo.

Kolekcionar umjetnina jednom je platio 10 000 dolara za “nevidljivu” skulpturu koju je stvorio glumac James Franco. Umjetničko djelo naplaćeno je kao “beskrajni spremnik kisika”. Hm, da … to se zove zrak. Nešto do toga upravo sada dišemo … besplatno!

Invisible art : hoax or new trend of art?

4. Kina je cenzurirala riječ “cenzura”.

Valjda ne možete biti krivi za zločin ako niko ne može opisati o čemu se radi!

5. Kraljica je totalni “wedding crasher”!

Ako na vjenčanje pozovete englesku kraljicu, čak i ako niste vlasnici, postoji šansa da se ionako pojavi, kao što je to slučaj s jednim parom u Manchesteru 2012. godine kojima je Kraljica bukvalno upala na svadbu.

Queen attends Manchester wedding - BBC News