Zanimljivosti

VIC DANA: Trudna Fata

Nakon mnogobrojnih tužnih i veoma depresivnih vijesti kojima smo svakodnevno okruženi red je, valjda, da vas malo i razveselimo, nekim lijepim i prijatnim vijestima.

Svako, u to smo sigurno, voli da čuje neki dobar vic, da se nasmije onako od srca i da na sekund zaboravi na brige i probleme kojima je okružen. Naravno, vicevi su i nešto što mnogi vole da čuju, a ovisno od toga kakva ste osoba i kakav ukus imate, neki vicevi vam možda neće biti toliko smiješni, dok drugi neće satima moći doći sebi od smijanja. I to je sasvim dobro. Sve dok svaka osoba na svijetu ima nešto ili nekog kao razlog za smijanje i popravljanje raspoloženja, to je dobra stvar.

Danas vam donosimo jedan vic, a glavni akteri su Fata i Mujo, čuveni tandem, akteri mnogih antologijskih viceva koji se godinama prenose s generacije na generaciju i iznova nasmijavaju nove generacije.

Evo kako ovaj vic završava:

Za kraj vam donosimo nekoliko zanimljivosti o smijehu koje možda niste znali:

1. Čovjek se smije i do 30 puta više kada je u društvu nego kada je sam. Smijeh je stvarno zarazan

2. Često smijanje stvarno pomaže tijelu u borbi protiv nekih štetnih bolesti.

3. Neke studije su dokazale da smijeh koji traje 15 minuta dnevno može dodati dva dana vašem životnom vijeku

4. Djeca se smiju tri puta više od odraslih

5. Prosječna osoba se prosječno 13 puta nasmije na dan. Ono što je neobično je da je to veoma rijetko zbog neke šale koju osoba čuje ili akcije. Više se smijemo stvarima koje zapravo ne bi trebale da budu smiješne.