Novo

VELIKA DRAMA na Goliji! Vukosav poterao ovce sa ispaše, ugledao STRAŠAN prizor – jedva izvukao živu glavu (FOTO)

U današnjem članku donosimo jednu užasnu priču koja je mnoge šokirala kada su je čuli. Velikom srećom je izbjegnuta velika tragedija u ataru ivanjičkog sela Devići podno planine Golije, kada je jednog starijeg čovjeka dok je vraćao ovce sa ispaše napao medvjed.

Njegovo je ime Vukoslav Popović koji ima 66 godina i koji je dva izvukao živu glavu, bježeći od kandži ove užasne životinje. “Stric je oko pola sedam skupio stado i krenuo ka kući, kada je ugledao stravičan prizor. Mečka je bila ispred njega i jela zaklano jagnje iz stada, za koje nije ni primijetio kad ga je napala i odvojila. Ostao je zatečen, a medvjed je vrlo brzo i njega primijetio.” pričao je Ratko Polovina.

Kako je on sada rekao njegov stric je trčao velikom brzinom, koliko ga noge nose ne misleći ni na stado koje se vrlo brzo razbježalo samo da bi uspjelo da izvuće živu glavu. “Čim ga je primijetio, medvjed je krenuo za njim. U tim momentima čovjek dobija očigledno neku nadljudsku snagu i nekako je uspio da mu pobjegne, jer da ga je dohvatio ko zna šta bi sve bilo. Stric je prošao bez povreda, ali je pod velikim stresom jer je i sam svjestan u šta je moglo da se pretvori obično predvečerje i čuvanje ovaca.” rekao je Ratko.

Ai, ovo nije prvi put da u ovom dijelu medvjedi prilaze kućama koje se nalaze u blizini i ljudima. JEdan medvjed napao poštara u junu mjesecu, a prije nekoliko mjeseci, jedan mjesec i mlađu ženu koja je izašla do jedne česme na Goliiji da naspe sebi vode. Na veliku sreću oboje su uspjeli da pobjednu u posljednjem trenutku.