Novo Vijesti

UŽASNA TRAGEDIJA U KNINU, REGION U NEVERICI: OTAC ZABORAVIO SINA U BMW-u I OTIŠAO NA POSAO! – Petogodišnjak preminuo u jezivim mukama ! (VIDEO)

Stravična tragedija se desila jučer u Kninu u kojem su opštinske vlasti danas proglasile dan žalosti. Stanovnik Knina koji je po zanimanju profesionalni vojnik je svog petogodišnjeg sina umjesto da odvede u vrtić kako je radio svaki dan, zaboravio u automobilu koji je zaključao i otišao je na posao.

On je objasnio policiji da je tog jutra dobio poruku da se hitno javi na svoje radnio mjesto i jednostavno je zaboravio da je dijete još uvijek sa njim u autu i da ga nije ni odveo u vrtić. On je kola parkirao i nije se do njih vraćao sve dok ga nijepozvala supruga oko 15 sati da ga pita da li je on pokupio sina iz vrtića jer su njoj rekli da tog dana nije ni dolazio.

On je u tom momentu shvatio jezivu istinu a ta je da je njegov sin ostao u zaključanom autu koje je uz sve imalo i zatamnjena stakla i niko dijete nije mogao ni vdjeti u njemu. Odmah je otrčao do parking mjesta na kojem je ostavio auto i u njemu je našao beživotno tijelo malenog dječaka.

Taj dan je u Kninu temperatuta bila 28 stepeni a vozilo je bilo parkirano na suncu. U takvim uslovima u autu temperatura može porasti strahovito i dovesti do dehidracije. Od stravičog prizora kojeg su zatekli na licu mjesta u šoku su bili i inspektori koji su oca odmah odveli na kriminalističku obradu. Kako se saznaje ne radi se o problematičnoj porodici i ovaj čovjek je poznat kao dobar i pažljiv.