Novo

ULETELI U SLUČAJNU ZASEDU PA PLATILI ŽIVOTIMA: Mladu majku izvukli iz kola i KRVNIČKI pretukli: Dok ju je muž štitio, gledala je još jedan HOROR: HAOS U SRBIJI

Mladi roditelji Jasmin Perez i Đovani Arzugag su izgubili živote u slučajnoj zasjedi na njihov automobil u Čikagu prošli vikend.

Đovanio je preminuo na licu mjesta hrabro štiteći suprugu od napadača, koja su poslije njegovog ubistva, izvukli iz auta i brutalno je pretukli. Povrijeđena žena je umrla u utorak ujutro u bolnici od posljedica zadobijenih povreda.

Na snimcima koji su se pojavili na internetu i za koje se tvrsi da su autentični, mogu se vidjeti napadači kako bježe sa lica mjesta, dok mladi bračni par laži onesvješćen pored auta.

Jasmin i Đovani su slavili te večer Portorikansku paradu u parku Humbolt, koja se nalazi na zapadnoj strani Čikaga. Njih dvoje su sostavili dvoje male djece Sofiju i Žadena, a organizacija GoFundMe za kratko vrijeme je prikupila oko 75 hiljada dolara pomoći za njihovu djecu.

Žaden je u petak trebalo da proslavi svoj prvi rođendan. Porodični prijatelji Žo Pačeko kazao je da su poginuli muškarac i žena bili idealni partner i roditelji.

– Zavoljeli su jedno drugo i posle par godina u vezi, stupili su u brak. Zajedno su stvorili i porodicu, a zaljubili su se odmah, na prvi pogled. Mnogima je teško. Jasmin je bila sjajna mama, mnogo je voljela i žrtvovala se za svoje dvoje djece – naveo je Pačeko.

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajfut je obećala da će počinioci biti privedeni pravdi.

– Jedna osoba im je nanijela smrtonosni udarac, ali postoje još par njih koji su bili saučesnici u zločinu. Ušli smo im u trag i pitanje je trenutka kada će biti uhapšeni. Bolje im je da se sami predaju jer nećemo štedjeti resurse kako bismo ih uhapsili i priveli pravdi – istakla je ona.