Savjeti

UBACILA ČENO LUKA U ŠOLJU PRE SPAVANJA, UJUTRO JE FRAS STREFIO: Kad je videl ovo, nije mogla sebi doći!

Kada je riječ o našem zdravlju i preventivama u liječenju mnogih oboljenja onda je tu na prvom mjestu bijeli luk.

Veoma često se piše i priča o ljekovitosti bijelog luka, zovu ga najčešće prirodni antibiotik. Bilo da se jede sam, čehno po čehno, bilo da se jede u salatama, ili u kuhanju bijela čehna su pravi pomagač u očuvanju našeg zdravlja.

Postoji još niz recepata u kojima je bijeli luk glavni sastojak a preporučuju se za kašalj, želučane tegobe ili pak neka teža oboljenja. Bijeli luk je čudotvoran, nema šta. Za to znaju i naši preci i još dalje.

E sad malo drugačija primjena bijelog luka.

Evo kako ga možete koristiti i za čišćenje i higijenu vašeg doma. Bijeli luk je veoma dobar za održavanje, ni manjen i više, nego vašeg kupatila.

To je prije svega zahvaljujući glavnom sastojak bijelog luka a to je Alicin, to je onaj sastojak koji je zaslužan za jak mirisa bijelog luka. A upravo je taj sastojak i prvo sredstvo za ubijanje bakterija i gljivica. One nimalo dobro ne reaguju na Alicin.

Zato, bilo da govorimo o “čišćenju“ organizma ili još čudnije, o čišćenja vaše WC šolje bijeli luk je šampion. Za taj postupak nije potrebna nikakva posebna priprema bijelog luka, sve što je potrebno uraditi jeste ubaciti nekoliko čehna bijelog luka u šolju i ostaviti preko noć u vodi. Ujutro treba samo pustiti vodu a preporučuje se da ovu proceduru ponovite barem dva puta tokom sedmice kako bi samnjili količinu bakterija u vašem toaletu.
A ima i logike-ako ubija i uklanja bakterije iz našeg tijela nije ni čudo ako to radi i sa WC šoljom. Uz to pomaže i u izbjeljivanju šolje.

A da ne govorimo što će u kanalizacionom sistemu takođe napraviti čistku pa je to jedna dobrobit u očuvanju naše okoline jer se brojne otpadne vode, hemikalije ,razni preparati spuštaju u kanalizaciju. Pa ako može bar malo pomoći zašto ne. Nije skupo i nije ni zahtjevno.

Probajte.