Zanimljivosti

“U Jugoslaviji su SVI srednju školu i fakultet završavali PREKO KREVETA – profesorima nije bilo bitno jesi li muško ili žensko – ne znam što se danas svi stide to priznati”

Kako steći fakultetsku diploma? Naravno učenjem, redovnim radom i angažmanom, svaki ispit i obaveze ispuniti na vrijeme i rezultat će doći.

Ali na žalost,ne rijetko čujemo i prče i izjave pojedinih mladih ljudi da su primali nemoralne ponude, a za uzvrat bi dobili ocjene.

Izvjesna Aleksandra N. koja je prije dvije godine diplomirala na Ekonomskom fakultetu i koja još uvijek ne može naći posao, tvrdi da je dobila razne nemoralne ponude, gdje bi joj poslodavac obećao dobar posao ukoliko bude spavala sa njim, što je ona naravno odbila. Aleksandra tvrdi da je sad užas opšti.  “Danas svi dobivaju posao ili preko jake veze, ili putem seksa. Nema pravednog puta.”

Aleksandra dalje tvrdi da je tako bilo i ranije,u bivšoj državi i da su svi završavali fakultete preko kreveta. Čak iznosi primjer svoje majke koja je, navodno, kao studentica bila primorana spavati sa svojim starijim profesorom i da je tako Aleksndra i začeta. Dalje tvrdi da je i njen ujak kao mlad student bio prisiljen da putem kreveta zasluži ocjenu.

Za svoju majku kaže :”Sad bi je neki zvali pogrdnim imenima, ali ona je bila samo snalažljiva. “

“ Ne razumijem zašto se svi toga danas sramote, niko ne želi priznati način na koji je dobio diplomu i posao. To je prije bilo normalno. Profesoru nije bilo bitno da li ste muškarac ili žensko, ista usluga isti rezultat.” kaže dalje ova djevojka i iznosi teške tvdnje Ona se i dalje nada da će naći posao bez da mora platiti taj posao na nemoralan način.

”Smatram se sposobnom i znam da sam idealna za bilo koji posao koji je na nivou akademske obrazovane osobe. Očekujem da ću sutra dobiti brojne ponude za posao, jer svi žele pametnog i sposobnog radnika. ”

Add Comment

Click here to post a comment