Showbizz

Tuga i žalost…ENIGMA JUGOSLOVENSKE MUZIKE: Evo gde je nestao Miladin Šobić?

U nastavku današnjeg članka malo se vraćamo u 80 godine prošloga veka i bavimo se pop i rok muzikom koja je tada definitivno bila na vrhuncu. Azra, EKV, Partibrejkersi, Denis&Denis, Bijelo Dugme samo su neki od bendova koji su tada bili i više nego popularni te su postigli milionske tiraže. Danas se jako retko mogu pronaći i bilo blizu bendovi i izvođači kao što su tada mogli da se slušaju.

Mnogi od njih su se totalno povukli iz sveta muzike a svakako da je najveća misterija bila ona kada je kroz zemlju propao Džoni Štulić frontmen grupe Azra koji se oženio i preselio u Holandiju pre ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji. On još uvek ima jugoaslovenski pasoš i definitivno ga ne interesuje Balkan a njegove pesme se i dan danas koriste bez plaćanja autorskih prava.

Miladin Šobić je također jedan od njih koji je izdao samo jedan album, a na snimanju drugog albuma desila mu se velika porodična tragedija jer mu je preminula rođena sestra. Totalno se povukao iz muzike jer ga je to totalno i privatno pogodilo pa kruže priče da se povukao na planinu gde danas čuva ovce. Drugi opet navode da živi na potezu Nikšić – Dubrovnik – Trst. Njegova cela životna priča je počela na Onogoštu koje se nalazi na samo par kilometara od Nikšića. Rođen je 7 januara 1956 godine a prozvan je jugoslovenskim Bob Dilanom.