Savjeti

Trikovi za brzo čišćenje pegle: Trebaće vam 5 minuta da joj vratite stari sjaj

Ako redovno koristite peglu, na metalnoj površini koju peglate možete ostaviti odeću, prašinu ili teg. To otežava peglanje, a zatim može zamrljati odeću.

Stoga vam danas dajemo nekoliko saveta kako brzo, efikasno i potpuno bezbolno očistiti peglu.

Sirće i sol

Stavite alkoholno sirće i sol u isti odnos u malu posudu, zagrevajte dok se sol ne rastvori. Zatim sklonite sa ringle i sačekajte da se smeša malo ohladi. Jednom zamrznuto, namočite pamučnu krpu i lagano je povucite po površini pegle. Kad sva prljavština nestane, možete je ponovo peglati bez brige. Nikada nemojte koristiti čelične ili plastične žice za pranje, ma koliko ironično bilo vaše gvožđe, jer će to samo smanjiti efikasnost.

Morska so

Stavite stari pamučni peškir ili papirni ubrus na dasku za peglanje. Zatim uzmite kašiku morske soli (grube ako je moguće) i pospite odeću. Zatim uključite peglu ev okrenite je na najvišu temperaturu. Isključite ako je peglano. Ako je dovoljno vruće, stavite je nekoliko puta preko soli i verujte nam. Bićete veoma zadovoljni rezultatom.

Soda

Napravite gustu pastu sa vodom i praškom za pecivo. Zatim obrišite površinu pegle pamučnim brisačem, a zatim lagano trljajte dok sa pegle ne uklonite svu prljavštinu. Očistite ostatak paste jednostavnom krpom. Zatim uključite peglu ev stisnite otvor za paru da očistite pastu.