Savjeti

Tri načina da DUPLO umanjite račune za grejanje, a da vam stan bude topao

U nastavku današnjeg članka danas govorimo o sezoni grejanja koja je već uveliko počela i svi ljudi koji imaju radijatore po kućama ili stanovima, vode neke svoje privatne borbe. U privatnim kućama i nekako se može iskontrolisati nivo grejanja, ali kada živite u zgradama tada bude grejanje pola-pola.

Mnogi vode neke svoje borbe, pokrežu tužbe ali ipak kada se na kraju dana ode u krevet, onda se ide u hladnu soobu. Zato je internet pun saveta i trikova koji pomažu ljudima da bar malo pojačaju grejanje u svojoj kući. računi za grejaanje konstantno dolaze a stan je i dalje poluhladana. Zato vam mi u nastavku današnjeg članka donosimo jedan trik kako da uštedite malo toplotne energije.

Primera radi ako provetravate prostoriju u kojoj imate grejanje najmanje 10 minuta na dan, onda će zidovi koji su akumulirali toplotu tokom dana ipak ostati topli i tokom same noći. Ono u čemu svi greše jeste otvaranje prozora na kant, tokom hladnih zimskih dana. Također odmaknite nameštaj i zavese od samog radijatora, jer jednostavno topao zrak mora da struji prostorijom, a to svakako neće moći ako imate kauč ispred njega.

Ako imate roletne onda ih spuštajte tokom dana i na taj način ćete dobiti i tekako topliju prostoriju. Bar 20-30% vaša prostorija će biti toplija ako spuštate roletne tokom samog dana.