Problemi s vidom su sasvim normalni. To su pojave s kojima ljudi imaju stalne probleme, bez obzira na dob. Na ljudski vid mogu uveliko uticati vanjski faktori, što će značiti da vaš vid može biti mnogo gori svaki dan, a sve će ovisiti o vašim navikama, tako da uvijek morate biti vrlo oprezni, osobito obratite pažnju  na oči.

Kada stavite naočale i počnete ih koristiti onda vam to pomaže da nemate loš vid i naravno da vam omogućuje da bolje vidite. Ne koristite ih tek tako. Međutim, kako bi vaša vizija tako dobro funkcionirala, tada vam je potreban pravilan unos raznih vitamina koji će ga ojačati. Prehrana je vrlo važna, osobito na prirodnoj bazi. Iz tog razloga pripremili smo recept sa sastojcima koji imaju najviše vitamina potrebnih za jačanje vaše cjelokupne vizije, ali osim toga, vaša vizija će uticati na vaše zdravlje.

Da biste ga pripremili na najbolji način, trebate samo 4 obična sastojka koja ćete veoma lahko naći i neće vas koštati gotovo nikakav novac. Recept je vrlo jednostavan i sada ćemo vam dopustiti da sami pogledate ovaj vrlo jednostavan recept, a zatim ga na neko vrijeme kod kuće i sami isprobajte.

Potrebni su Vam sljedeći sastojci:

  • 10 kašika meda (bilo kojeg)
  • 200 gr ulja od lana (po mogućnosti)
  • Tri čehna bijelog luka neke srednje veličine (ili dva manja)
  • 4 limuna koja će biti isto srednje veličine (ili 8 veoma malih)

Važno je da koristite drvenu kašiku ili kutlaču kako se ne bi pri miješanju izgubila ljekovita svojstva od ove zdrave smjese. Sve staviti potom u neku čvrstu staklenu teglu, i ostaviti onda tako preko noći u frižider ili neko hladno mjesto. Dovoljno je uzimati samo jednu supenu kašiku dnevno, i primjetit ćete razliku.

Preporučujemo
Loading..