Novo

Tragična sudbina OMILJENE princeze: Ovako je izgledao život Lejdi Di iza ZATVORENIH vrata palate

Mediji su doslovno pratili svaki njen korak, a svako njeno pojavljivanje u javnosti je izazvalo veliku pažnju.

Čuvena Lejdi D je živjela pod budnim okom javnosti, a malo ko zna kako je njen život stvarno izgledao kada se zatvore vrata kraljevske palate. Priča sedamdesetdvogodišnje Edit Kon, koja je bivša radnica Crvenog Krsta u Velikoj Vritaniji, koja je Dajanu upoznala na jednom humanitarnom događaju davne 1991. godine, otkriva detalje o njenoj privatnosti i vremenu koje je provodila u toj palati, daleko od očiju javnosti.

Ona se prisjetila razgovora sa princezom Dajanom koja joj je te večeri otkrila sve detalje iz svakodnevnog života, i tako je priznala da kada se kamere ugase živi vrlo skromnim životom. Kako joj je otkrila ovom prilikom, slobodno vrijeme je najradije provodila uz televiziju, gledajući svoje omiljene serije. Edit je isto tako istakla da je princeza u toku razgovora bila izuzetno ljubazna i pristupačna.

– Lejdi Di je uvijek bila jako opuštena i bilo je predivno pričati sa njom upravo zato. Bila je vrlo pristupačna i ispričala mi je koliko cjeni rad Crvenog krsta – rekla je za Etič Kon.

Moramo podsjetiti da je Dajana izgubila svoj život 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Dajana bi prvog jula ove godine proslavila svoj šesdeseti rođendan, a ovim povodm u Sanken Gardenu u Kenstington Palati je postavljan statua u njenu čast.