Novo

Tragedija zgrozila javnost: MAJKA UBILA SVOJE TROJE DECE – Jedno imalo svega 8 meseci – “Nisu mi se više SVIĐALA”

Danas je jednostavno takvo vrijeme došlo da nas apsolutno više nijedna vijest koju čujemo ili pročitamo neće i ne može iznenaditi.

Svaki dan možemo pročitati ili imati priliku čuti da je neko nekog silovao, ubio, izazvao saobraćajnu nesreću, opljačkao nekoga, pokušao se ubiti ili se ubio i slično. Psiholozi danas, možemo slobodno reći, imaju pune ruke posla, kao i policajci koji svaki dan dolaze na radno mjesto svjesni da će ih taj dan dočekati neki slučaj toliko bizaran i morbidan da su već oguglali na sve to.

Danas vam donosimo vijest koja dolazi iz Austrije, tačnije iz glavnog grada Beča gdje je policija dobila prijavu rano jutros. Naime, jedna se žena (31) prijavila da je ubila svoje troje djece, te da se potom pokušala i sama ubiti, ali da je ipak na kraju odustala od te ideje.

Kada su policajci došli na lice mjesta zatekli su dva leša dvije djevojčice, starosti 3 godine i 8 mjeseci, dok je jedna djevojčica, najstarija od 9 godina, bila još živa, ali u veoma kritičnom stanju. Pored njih je sjedila majka, koja je izgledala potpuno hladno, nije treptala, nije plakala, ništa. Bez ikakve emocije ili mrvice empatije.

Djevojčicu sa povredama prevezli su u bolnicu, ali je ipak vrlo brzo ona preminula. Majka je uhapšena pod optužbom trostrukom ubistva, a policajcima je samo kratko rekla:

“Morala sam. Osjećala sam potrebu. Nisu mi se više sviđala. Nisam htjela više da živim, i zašto da onda oni odrastaju bez majke. Nema smisla.” govorila je ona, vidno psihički poremećena, vrlo vjerovatno nesvjesna nelogičnosti koje je pričala.

Opširnije o ovom slučaju bit će poznato naknadno.