Novo

TONA JE 300 EVRA, A KOD RADETA SKORO DŽABA! VUJIĆ OTKRIO: “TONU PELETA NAPRAVIM ZA 15 EVRA, A ŠTITIM I OKOLINU…” (FOTO)

Naime , kada je reč o ratu u Ukrajini , on je mnoge stvari u svetu znatno poremetio , te je sve nekako otišlo u nekom drugom smeru. Naime , kako su cene osnovnih životnih namirnica itekako skočile , također je i materijal za ogrev dotigao svoju visoku cenu. O vceni peleta je danas suludo pričati , jer ona ne samo da je se uduplala , a činjenica je da je se dosta domaćinstava psoeldnjih godina odlučilo na upotrebu istog ne nadajući se ovako visokim cenama. Najveću žrtvu danas proživljava obično domačinstvo , a samim tim brojne cene je danas teško ispratiti.

Samim tim , jedna peć peleta je postala velika investicija , a jedna vrećaa je do nedavno koštala pet dok danas košta šest evra. Međutim , kakko na našim prostorima ima jako mnogo inovativnih ljudi , taako nam sledeći slučaj dolazi upravo iz Republike Srpske ,m a gde je se izvesni Rade Vujić odlučio da stvori jednu dobitnu kombinaciju. Dakle , on je odlučio da proizvodi pelet , a jedna njegova vreća ko 15 evra , a materijal od kojeg se pravi zasigurno nije štetan po okolinu.

“Pelet od ambrozije kojeg proizvodim pomoću postrojenja koje sam osmislio i napravio, košta 30 KM po toni, odnosno 15 evri. To je cena struje i ništa više. Ambrozije, biljke koju svi nastoje iskoreniti ali u tome ne uspevaju, ovde ima na sve strane, i mislim da su mi komšije i više nego zahvalne na sve tome. Dakle, sirovina za moju peć raste ispod prozora po celom polju, na sve strane je ima pa zato nema razloga za brigu, bar iz moje perspektive”, objašnjava Vujić. Vaša mišljenja o ovoj temi svakako možete da ostavite ovde.