Dečak (14) iz Malezije suočava se sa 30 godina zatvora i kaznom bičevanja nakon što je u decembru njegova sestra tinejdžerka koja ima 16 godina, rodila njegovo dete.

Navodno devojčica nije ni znala da je u drugom stanju sve dok se u toaletu njihove porodične kuće nije porodila, a nije ni naslutio niko od ostatka porodice. Beba je nakon što je pala u keramičku WC šolju, pretrpela povrede glave.

Kako je ranije rečeno, tinejdžerka je taj dan u stomaku osetila ekstremne bolove i sledeće što je ugledala jeste da je dete u WC šolju upalo.

-Dozivala je majku u pomoć i vrištala – izjavio je šef okružne policije Hasron Nazri Hašim. Istragom se otkrilo da su sestra i brat od maja imali intimne odnose nekoliko puta. Dečak je priznao incest, a prema zakonima koji vrede u Maleziji, kazna za to je bičevanje i 30 godina zatvora.

Trenutno traže advokata koji će da radi pro bono, kako bi pokušali da mu smanje kaznu.

-Sve što mogu reći jeste da se incident dogodio zato što su brat i sestra bili izloženi po*nografskom sadržaju na mobilnim telefonima i društvenim mrežama, rekao je advokat Leong Cheok Keng i dodao da će se beba staviti na usvajanje.

Aktivista za dečija prava i advokat Sharmila Sekaran apelovala je na vlasti da se što pre uvede se*sualno obrazovanje u školama kako bi se sprečili ovakvi incidenti u budućnosti. Iako je u većini zemalja incest zabranjen i zakonom su predviđene kazne za ovakav incident, u pojedinim zemljama se to smatra u potpunosti normalnim i legalno je .Primera radi, incest je legalan u Argentini ako oboje imaju više od 13 godina.

Preporučujemo
Loading..

1 COMMENT

  1. […] Четиринаесетгодишно момче од Малезија се соочува со камшикување и 30 години затворска казна, откако неговата 15-годишна сестра во декември родила негово дете. […]

Comments are closed.