Novo Vijesti

Tatjana je rođena BOLESNA i majka ju je ODMAH ostavila u sirotištu: 20 godina kasnije desio se ŠOK, ljudi ne mogu da veruju šta je uradila! (FOTO)

Niko od nas ne počinje život sa istim uslovima, pa se tako neko rodi zdrav i sa zlatnom kašikom u ustima dok drugi imaju nesretne sudbine i tragedije ih prate cijeli život. Danas donosimo priču o djevojci po imenu Džesika Lang koja je rođena kao Tatjana 1992. godine u jednom sibirskom gradiću ali je imala teške zdravstvene probleme odmah po rođenju.

Doktori su ustanovili da ima fibularnu hemimemiju i zbog nje su joj odmah morali amputirati obje noge. Njena majka je odmah nakon toga odlučila da je ostavi u sirotštu jer nije željela da se brine za bebu invalida tako da je beba odmah nakon što se oporavila od operacije prebačena u jedno sirotište u Sibiru u kojem su uslovi bili jezivi.

Dovoljno je reći da u sirotištu nisu imali ni pelene za bebe a o nekim drugim stvarima da ni ne pričamo. Mala djevojčica je ipak imala sreće nakon što su priču o njoj čuli Bet i Stiven Long koji žive u Americi i koji su odlučili da je uusvoje i otišli su u Rusiju po nju. Tatjana je tada imala 13 mjeseci a u sirotištu su im garantovali da je ona siroče i da nema živih srodnika. Poveli su je sa sobom u Ameriku, dali su joj ime Džesika i odgajali su je u ljubavi i vaspitali je da može da postigne sve što želi u životu bez obzira na svoj hendikep.

Ona se počela baviti plivanjem i nakon dvadeset godina je postala prvakinja u paraolimpijskom plivanju. Hodala je uz pomoć proteza i bila je jako aktivna a onda je odlučila da sazna što više o svom porijeklu. Tako je saznala da su njeni roditelji još uvijek živi i da se nalaze u Rusiji i stupila je u kontakt sa njima. Doogvorili su i susret koji je bio jako emotivan a njena biološka majka joj je cijelo vrijeme govorila koliko joj je žao. Čini se da joj je Džesika sve oprostila.