Zanimljivosti

„Tata je pojeo osam kolača, mama tri manje, koliko su zajedno pojeli?“ Kad vidite odgovor učenika iz Bosne, tri dana nećete sebi doći (FOTO)

Svi znamo da djeca, kad su mala, ne znaju lagati i uvijek govore tano ono što misle u tom trenutku, jer još nisu skroz ukalupljena u neke društvene norme i obrasce ponašanja.

Otkad postoji internet, možemo svakodnevno gledati i slušati preslatku djecu na društvenim mrežama koja imaju tako smiješne ispade da neka od njih postanu vrlo popularna, a mnogi ih ponavljaju u svakodnevnom životu.

Tako je u čitavoj našoj regiji poznata rečenica legendarna “Bože Petra”, a na mnogim snimkama koje se uglavnom rade u vrtićima ima svakakvih smiješnih situacija. Sjećamo se i jednog dječaka iz Srbije koji je na pitanje ko je predsjednik države odgovorio da ne zna njegovo ime, ali da zna da je on lopov. Pored ovih odgovora koji nas najviše nasmiju, postoje i oni koji se znaju pojaviti na internetu, a to su uglavnom neki sastavi i zadaci koje su djeca napisala u školi.

Koliko su dječja logika nevjerovatno jednostavne, možete vidjeti iz primjera koji imamo za vas danas. Dječak o čijem je radu riječ je iz Bosne i Hercegovine i imao je kontrolni test iz matematike i radilo se o oduzimanju i sabiranju. Zadatak je bio tekstualnog oblika i djeca su morala izračunati sljedeće: Ako je tata pojeo osam kolača, a mama tri manje od njega, koliko su kolača pojeli zajedno?

Dječakov odgovor nasmijao je ne samo učiteljicu, već sve koji su ovo vidjeli na društvenim mrežama. Naime, mališan se nije zamarao brojanjem, već je njegov odgovor bio: “Čitavu tepsiju”.