Svima je poznata ona uzrečica: “Čovjek nosi ime, ne nosi ime čovjeka”. Nečije ime ne treba određivati kakva je ko osoba, niti nekoga smijemo osuđivati ili konstruisati mišljenje o osobi, samo na osnovu njegovog imena.

E pa, ovom jadnom čovjeku se upravo to desilo.

Australac koja inače dolazi iz Vijetnama, Fuc Dat Bič (Phuc Dat Bich), bio je ne tako davno primoran da postavi na društvene mreže fotografiju svog pasoša  kako bi mogao tako da dokaže svoj identitet.

Naime, njegovo je ime u engleskom slengu je zapravo jedan izrazito vulgaran izraz (posebno za žensku populaciju) zbog kojeg je Facebook više puta već blokirao njegov profil, zbog njegovog imena.

Međutim, on se stvarno tako zove, s tim što se njegovo ime doduše izgovara nešto drugačije za razliku od načina na koji bi se izgovarao na engleskom.

“Stvarno je iritantno da mi niko ne vjeruje da je ovo stvarno moje pravo ime.” napisao je on tužno uz fotografiju svog pasoša. Sliku je objavio na svim svojim profilima na svim društvenim mrežama.

Fotografija se naravno jako brzo proširila preko Interneta.

“Facebook me čak zbog toga više puta blokirao i natjerao me da im dam svoje ‘pravo ime’, ali kako ću. Ne želim neke nadimke, ne volim te.” objasnio je skoro uplakani Puch Dat Bich.

Stvarno nam je žao ovog čovjeka. Ali, nije on birao svoje ime, i naravno pitanje je da li njegovi roditelji (koji su Vijetnamci) znaju uopšte engleski i šta ta riječ (sleng) znači?.

Za kraj pogledajte kako se pravilno izgovara njegovo ime:

Preporučujemo
Loading..