Historija je na kraju pokazala da je ustvari Slobodan Krcun, balkanski krvnik i katil, bio jedini političar među Srbima koji se smio suprotstaviti Josipu Brozu Titu otvoreno, jer je ovaj vodio previše zapadnjačku i totalno antisrpsku politiku.

Neosporno je da je prvi načelnik Ozne i ujedno poslije Udbe, okrvavio svoje ruke, da je na desetine hiljada Srba likvidirano pod isključivo njegovim imenom i pod njegovom komandom bez naravno ikakvog suda i zakona, zapravo preko 59 hiljada. Jer kako osuditi čovjeka koji je držao svakog u šaci i koji je kontrolisao sve nadležne funckije.

Onog koji je glumio Boga u bivšoj državi.

Još je veći pritome njegov grijeh tim prije što je imao dva silnika koji su služili za egzekuciju njegovih naredbi: Slobodana Krcuna koji nema validnu ulaznicu za srpsku historiju i Aleksandra Rankovića, čovjeka skromnih, da kažemo, mentalnih mogućnosti.

Krcun je naravno odmah shvatio sve po završetku ovog krvavog posla koji je odrado, nakon čega su ga odmah njegovi “prijatelji” odbacili i likvidirali. Ranković to sve naravno nije mogao nikako da razumije. Sloboadn je ipak bio i ostao najortodoksniji VJERNIK. U Srpsku pravoslavnu crkvu i Boga nije vjerovao, nego je vjeru mijenjao u raznim burnim fazama svog života. Sva njegova djela bila su krstalno vidljiva.

Rođen je u Užicu u junu 1918. godine. U rodnom gradu završio je osnovno i srednje obrazovanje, bio je dobar đak, a profesori su naročito cijenili njegov specifičan humor i inteligenciju. Bio je krhke građe, a iskazivao je snažnu crtu vođe u uličnim dječijim i mladićkim sukobljavanjima.

Cijelu ispovijest Krcuna možete pročitati na ovom linku OVDJE

Izvor: Balkanlifetoday

Preporučujemo
Loading..