Zdravlje

Svako veče sam noge stavljala u lavor vrele vode: Ovo mi je spasilo život

Ovo je jedna priča, ispovijest jedne mlade žene o svom iskustvu u liječenju nekih ženskih problema .

“Stalno sam imala “ženske” probleme- nepravilne menstrualne cikluse, bolne menstruacije, ciste na jajnicima… Bez obzira što sam se čuvala, obuvala duple čarape, tokom zimskih mjeseci nikako nisam izlazila napolje bez hulahopki problem nisu nestajali.”

Mlada žena navodi da joj je prošle zime sve to kulminiralo, uz to i problem sa neplodnošću.

Njena majka (68 godina) je govorila da je još njena majka imala taj običaj da pari noge u lavoru tople vode. Ali ova mlada žena je to smatrala običnim babskim savjetima koji ničemu ne vode.

A onda je bila u prilici čuti nešto o orijentalnoj medicine i tu se , između ostalog, pričalo o učinku tople kupke za noge na rešavanje velikog broja ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Ljekari tradicionalne orijentalne medicine vjeruju da tople kupke za stopala i Ahilovu petu pomažu zagrevanju i opuštanju cijelo tijela. Takođe vjeruju ovi ljekari da tople kupke pomažu u borbi protiv neplodnosti, seksualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija.

A sve to ima i logike ,jer topla voda povećava cirkulaciju krvi u tijelu, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo šećera u krvi, jača imunološki sistem. Osim toga, topla voda koja zagrijeva stopala poboljšava seksualni život kako žena, tako i muškaraca.

Ova mlada žena se malo više pozabavila temom pa je naišla na korisne savjete kako još oplemeniti kupku za noge. A sve ide veoma jednostavno.

Uzmete posudu dovoljno veliku da bude dovoljno vode, treba da bude zagrijana na 38 do 42 stepena Celzijusa. Noge treba držati pola sata u posudi i sve vrijeme dolijevati vruću vodu kako bi se održala temperatura. Za bolje rezultate postupak treba ponavljati tri mjeseca.

U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet.

Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – pomoći ćete sebi u čišćenju tijela od toksina i normalizovati šećer u krvi.

Ako u vodu stavite čaj od mješavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – pomoći ćete sebi u rješavanju većine zdravstvenih tegoba.

“Mene je ova terapija spaslia, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi”-poručuje ova mlada žena.