Novo Vijesti

STRAVIČNA NOĆ U ČAČKU! PAKLENA EKSPLOZIJA ISTERALA LJUDE NA ULICE, VRISKA NA SVE STRANE – GELERI LETE, NESNOSAN SMRAD I GAREŽ (EKSKLUZIVNI SNIMCI)

U toku protekle noći došlo je do stravične eksplozije u fabrici Sloboda u Čačku. Kako se saznaje prema prvim iformacijama do požara je došlo u magacinu u kojem su skladištene topovske granate koji se nalazi u naselju Pridvorica.

 

Zbog jakih eksplozija građani koji žive u blizini su evakuisani a postoji strah da će se požar proširiti jer se u ovoj vojnoj fabrici na lageru nalaze velike količine razne municije i streljiva. Koliko je za sada poznato nema povrijeđenih ali je među građanima došlo do velike panike i ono koji stanuju najbliže fabrici su istrčali iz svojih domova i pobjegli u strahu, ne znajući šta se dešava.

Cijelu noć su se čule detonacije sve do jutros u šest sati ali su bile manjeg intenziteta i čini se da se situcija polako smiruje. Kako je izjavio i gradonačelnik ovog grada koji je odmah došao na lice mjesta svi stanovnici su evakuisani a oko pola tri su izvučena i četiri radnika koji su se bili sklonili u podrumske prostorije kada se desila havarija. Todorović je istakao da je sreća u nesreći što do požara nije došlo u proizvodnom pogonu jer bi šteta bila nemjerljiva.

Mobilisane su i ekipe za spasavanje a poslat je i apel građanima koji žive u blizini da ne izlaze iz svojih domova da se ne bi bespotrebno izlagali riziku. Policija koja obezbjeđuje mjesto eksplozije još uvijek ne dozvoljava pristup fabrici. Građani kažu da su oštećeni i i neki automobili u blizini te da su od detonacije na nekim stanovima popucala stakla.