Novo

STRAVA I UŽAS U SRBIJI: Djevojčica gola s nožem dočekala socijalne radnike?! Majka kaže da su za sve krive komšije koje joj zavide (FOTO)

Jedan događaj iz Bogatića privukao je pažnju ovih dana, policija je podnijela prijavu protiv Zorice D. (38), samostalne umjetnice-pjevačice a pod optužbom da je zanemarivala svoje dvoje malodobne djece. Djeca su stara dvije i po godine, drugo ima pet i po godina.

Na prijavu iz komšiluka, izašli su radnici Centra za socijalni rad, direktno u kuću optužene. Kako su došli ispred porodične kuću, pozvonili vrata je otvorila mala djevojčica, potpuno gola sa nožem u ruci. A kada su ušli u kuću zatekli su katastrofalnu atmosferu- djeca su bila gola i bosa, okolo njih su bile polupane flaše i čaše i smeća je bilo na sve strane, a izvor blizak ovom slučaju je rekao i ovo za medije:

”Djeca su živjeli u užasno prljavoj i hladnoj kući, svuda po podu se mogao vidjeti izmet djece, iskorišteni higijenski ulošci, prljave pelene, kada puna prljave vode… “

Majka ove djece, koja živi sa njima u kući ima još jednu stariju kćerku. Majka se bavi pjevanjem po kafanama i pri tome na te svoje nastupe vodi i stariju kćerku a mlađa djeca ostaju sama u kući.

Otac porodice je navodno na radu u inostranstvu, majka zarađuje tako da ova porodica ima primanja I ne spade u domen socijalne zaštite.

Policija i ranije dolazila na tu adresu, dok je suprug još živio tu Zorica ga je prijavljivala za nasilje, a nakon toga socijasna služba je uzela djecu i smjestila je u hraniteljsku porodicu.

Nakon nekog vremena su djeca vraćena Zorici a sada na ove najnovije optužbe ona kaže da su komšije zle i da je mrze, te je za medijima rekla i ovo: ” Bila sam sa djecom u kući i pila sam kafu. Djevojčica se igrala golišava jer inače ne voli da ima odjeću na sebi. Moja kuća je uvijek uredna I čista. “

Dodala je još da ona voli svoju djecu i da će se boriti za njih.