Novo

STRAŠNO- PA DA LI JE OVO NORMALNO-Zabranili mu da nosi masku na poslu, pa umro od korone! PORODICA NEUTJEŠNA (VIDEO)

Korona virus je definitivno  nešto po čemu ćemo pamtiti prošlu 2020 godinu. Brojne su priče o zaraženim, umrlim ali i oporavljenim od ovog virusa.

Od početka se preporučuje da se kao prva mjera zaštite koriste maske na licu i fizička distance. I to apeluju svi ljekari , u svim zemljama u svijetu .

Sad se pojavila jedna interesantna priča koja nam dolazi iz Amerike.  Čujemo svakodnevno da je u toj zemlji jako veliki broj zaraženih pa i umrlih pacijenata  i to u svim saveznim državama a ova priča je sa samih početaka ovog talasa .

Naime  porodica jednog  preminulog od komplikacija uslijed korona virusa je odlučila da tuži vlasnika prodavnice u kojoj je preminuli radio, jer  kompanija nije dozvollavala svojim radnicima da se zaštite maskama. Kako prenose mediji u Americi, Herhardo Gutijeres je radio na odjelu  delikatesa u Majamiju, zarazio se virusom i preminuo od komplikacija izazvanih Kovidom-19, Tako je navedeno i u  u tužbi koja je podnijeta sudu u Majamiju. U tužbi se takođe iznosi tvrdnja da je  Gutijerez  zaražen u kontaktu sa radnim kolegom, znači sve na random mjestu u prodavnici.

Umli Gutijeres je ostavio iza sebe četvero djece koji su, ogorčeni na vlasnike lanca prodavnica, angažovali advokata i podnijeli tužbu. Majk Levajn ,advokat koji zastupa interese djece preminulog Herharda Gutijeresa tvrdi da se  ova smrt apsolutno mogla spriječiti.

Prema njegovim riječima, kompanija u kojoj je radio Gutijerez je striktno zabranila svojim radnicima da nose zaštitne maske i rukavice tokom radnog vremena i na radnom mjestu iako su sa svih strana  postojali apeli da se svi zaštite sa maskama od zaraze korona virusa. Pored toga, u tužbi se također navodi da je, u toku radnog vremena bilo faktički nemoguće održati fizičku distance kako izmeću samih radnika tako i između prodavca i kupaca.

Kao dokazni materijal korištene su neke izjavama radnika u prodavnicama u kojima oni iznose kako im je od strane uprave rečeno da  rade bez maski ili da napuste posao, jer bi to, navodno, stvorilo paniku među kupcima.

Bilo kako bilo, vidjet ćemo  kako će se ovaj slučaj završiti, a ako dobiju tužbu onda bi ova kompanija mogla biti suočena sa veoma velikom sumom za odštetu ali i gubitku imidža poslovanja.