Novo Vijesti

STIGLE ODLIČNE VESTI ZA SVE GRAĐANE SRBIJE! – JOŠ PO 5.000 SVAKOM STANOVNIKU: Pravo imaju svi, prijave POČINJU! VEOMA JE BITNO DA POŽURITE..

Od svih država u regiji Srbija je najviše pomogla svojim građanima tokom pandemije korona virusa ne samo nabavkom vakcina kojih jedina ima i više nego što je potrebno nego i raznim vidovima materijalne i finansijske pomoći. Iako je u cijelom svijetu nastupila ekonomska kriza Srbija bilježi rast BDP-a i po njemu je u samom vrhu kada su u pitanju evropske zemlje.

Sada je stigla vijest da je nakon dva mjeseca od najave da će država obezbjediti subvenciju za one koji žele da kupe bicikle domaće proizvodnje a da bi se prvenstveno u Boegradu smanjila emisija izduvnih gasova, izvršen rebalans budžeta i da je u ovu svrhu izdvojeno deset miliona dinara.

Kako je i bilo najavljeno u aprilu od jula će svi oni koji žele kupiti ove bicikle treba da se prijave za subvenciju koja će iznositi pet hiljada dinara ali i da je broj ograničen i da će je dobiti oni građani koji budu najbrži kod prijavljivanja. O svemu su se oglasili i iz udruženja bisiklista grada Beograda koji su pozdravili ovu odluku iako su napomenuli da iznos nije veliki.

Predstavnik udruženja Ulice biciklista je napomenuo da su oni još prošle godine tražili i ovu mjeru u nizu drugih. Kada su u pitanju domaći proizvođači bicikala on je rekao da većina njih naručuje dijelove iz inostranstva i da se ovdje samo sklapaju te da za jedan prosječan gradski bicikl koji nema neke posebno dobre karakteristike treba izdvojiti između 20 i 24 hilajde dinara. Kada je riječ o sportskom planiskom biciklu za njega treba izdvojiti minimum 500 eura.