Savjeti

Stavite omekšivač, ALI ODEĆA OPET NE MIRIŠE? Ovo je greška koju svi prave: SAMO OVAKO ĆE VAM ODEĆA MIRISATI NEDELJAMA!

U nastavku današnjeg članka reč dve o najtežem poslu za sve domaćice a to je svakako pranje sušenje i peglanje veša. Mnogo je malih caka koje vam mogu poslužiti oko samog sušenja i pranja veša. Jako veliki procenat korisnika veš mašina nije na primer upoznata sa silnim temperaturama koje poseduje svaka mašiina pa se onda odlučuje za samo 2 ili 3 proverene temeprature.

Peglanje je već jedna druga domena koja svakako svakom jako teško pada a mi se danas bavimo mirisom veša nakon samog pranja veša. Mnogi nisu zadovoljni sa omekšivačem pa onda se domaćice odlučuju za razno razne omekšivače a kada vide da ne miriše kao kod kolegice na poslu onda umesto jednog sipa dva čepa a sa time zapravo ništa ne postiže. Svakako da je jako bitno kako se suši veš i da ga ne presušite jer imamo osoba koje toliko dugo suše veš da jednostavno se on skori i onda izgubi svu moguću aromu i miriše zapravo na prašinu koju pokupi sa polja gde se zapravo suši.

Mi se danas fokusiramo na par trikova koji su itekako korisni da bi vam veš koliko-toliko mirisao nakon samoga pranja. Da li ste znali da se veš može itekako dobro oprati na 60 a ne na 90 koji se koristi za belo pranje? 90 stepeni je ciklus od najmanje 3 sata, tako da omekšivač izgubi svoj efekt, a na sve to ćete da izgubite i dodatnu električnu energiju.