Zanimljivosti

Šta li je on UZIMAO dok je DECI IMENA DAVAO?! OVO je sramota i BRUKA za Srpsku pravoslavnu crkvu i SRPSTVO!

Kada se bira ime djeteta, bilo da se radi o dječaku ili djevojčici mnogi roditelji u stvari misle prvo na sebe. Biraju imena koja se njima dopadaju, imena koja imaju neki njihovi idoli, ili neke stare ljubavi ili neki preci .

Neki se roditelji vode podacima koja su to imena popularna trenutno, neko opet bira ime prema značenju riječi jer je poznati da postoje knjige imena sa značenjima. A da ne govorimo o onim roditeljima koji daju imena svojoj djeci po junakinjama ili junacima iz španskih ili drugih popularnih sapunica.

A dijete niko ne pita za to, a dijete je upravo ono koje će to ime nositi cijeli život, nositi se sa osnovnom i srednjom školom kada djeca znaju biti okrutna pa zadirkivati drugu djecu zbog sve ga pa tako i zbog čudnog imena.

I u svijetu poznatih je pravo šarenilo što se tiče imena potomaka. Nekako, kao da se utrkuju roditelji ko će dati ime o kojem će se više pričati, kao na primjer što je Jelena Karleuša dala svojoj kčerki ime Atina jer je za glavni grčki grad vežu posebno lijepe uspomene.

Ima puno sličnih primjera ali čine se kao da je među vodećim u davanju čudnih imena Čedo Jovanović.

Ovaj poznati srpski političar ,markantna pojava, neko ko nema dlake na jeziku i  ko je odigrao jako veliku ulogu prilikom razbijanja kriminalnog lanca u akciji “Sablja” kada je pokupio jako puno simpatija kod naroda.

Oženjen je, supruga se zove Jelena i roditelji su četvero djece. E sad počinje veselje-svo četvero djece ima jako neobična imena a otkuda ta imena zna vjerovatno samo Čedo.

Slušajte sad ova hipijevska imena koja je dao Čeda svojim potomcima: Anđelija Fejt, Jana Hart, Zora Fejt, i Mihajlo Lajf.

Hajde ono prvo ime ali ovi nastavci? Sigurno je djeci jako veselo kada se predstavljaju sa ova dva imena pa još prezime Jovanović uz to.