Zanimljivosti

ŠTA JE ZDRAVIJE ČUČAVAC ILI WC ŠOLJA?!Postavio pitanje pa pokrenuo HIT raspravu na Facebooku, odgovor broj 1 je hit!

Danas je nekako kao pod normalno da se neka informacija potraži na internetu, bilo šta što nas interesuje ukucamo pojam u tražilicu i eto niza podataka o onome što smo tražili.

A da ne govorimo o pitanju kako nešto uraditi ili napraviti,odmah iskoče video zapisi, pravi mali film sa postupkom i objašnjenjem.

A društvene mreže, Facebook, Instagram i slične su posebna priča. Skoro svako ima svoj profil, objavljuje statuse, fotografije i slično. No, mora se priznati da ima i onih koji pretjeruju s tim. Objavljuju gdje su, šta jedu, šta piju, sve što rade kao po paroli ako nisi objavio nisi ni uradio.

Na društvenim mrežama ima jako puno grupa, može se pronaći bilo šta vezano za modu, za sportske novosti ili aktivnosti, film, muzika ili bilo šta drugo iz svih oblasti života. Svi smo jednostavno upućeni na naš telefon i informacije sa društvenih mreža, po par sati dnevno se provede u prosjeku u surfanju po internetu.

A neke osobe su to sve pretvorile u pravi posao pa i zarađuju na osnovu klikova i pratioca, pa su tako spojili ugodno sa korisnim.
Nedavno je na društvenim mrežama pokrenuta jedna vrlo zanimljiva diskusija, a započelo je time što je jedan korisnik pitanje vezano za wc šolju i čučavac,po principu šta je zdravije ?

Započeo je diskusiju sa svojom izjavom da je nekad pročitao negdje da je za naša crijeva daleko zdravije da se velika nužda obavi na čučavcu. Onda su počeli da se javljaju čitatelji sa svojim mišljenjima, pa se tako javila jedna trudnica u 9 mjesecu ,pred sami porod, i opisala svoje iskustvo sa čučavcem i tako velikim stomakom, nimalo prijatno iskustvo.

“Šta ako moraš duže ostati u nuždi,pa čučati duže vrijeme? Onda zabole i leža i noge”, napisao je drugi korisnik Facebooka.

“Kako na čučavcu čitati knjiga, novine ili surfati na telefonu?” -pitala je jedna djevojka. Ubjedljivo najkomičniji je bio komentar jednog gospodina koji je slikovito pojasnio da kada dođeš kući dobro pijan, pa krene povraćanje, e onda čučavac ne možeš zagrliti kao wc šolju.