Novo Vijesti

SRBIN HEROJ U AMERICI, svi ga slave i pišu o njemu: MILAN IZ VRBASA SPASIO DVOJE DJECE OD SIGURNE SMRTI! – EVO šta se dešavalo, prava drama! (FOTO)

Srbin Milan Radojević je čovjek o kojem bruji Amerika a nakon što je od sigurne smrti spasio dvoje djece, dječaka starog deset godina i djevojčicu staru 12 godina. Sve se dešavalo na plaži u blizini Vašingtona  a ovaj čovjek je bez imalo razmišljanja uskočio u uzburkani okean i izvukao djecu na sigurno.

Milan je u Ameriku otišao u potrazi za boljim životom prije godinu i po dana iz rodnog Vrbasa i tamo se zaposlio kao vozač kamiona. U ponedeljak prije podne je sasvim slučajno svratio na plažu u Vestportu da bi se malo odmorio od vožnje. Smjestio se na oko 200 metara od vode a u blizini su se nalazile i dvije porodice sa devetero djece. Kada je začuo vrisku i plač pogledao je prema okeanu i shvatio da se dvoje djece koji su bili u vodi dave i u prvom momentu mu nije bilo jasno zašto im niko ne priskače u pomoć.

Jedino su roditelji pokušavali da uđu u vodu ali su talasi bili toliko veliki da im to nije polazilo za rukom. On je bez razmišljanja skočio u okean jer je dobar plivač i bavi se sportom ali  kaže  da je bilo jako teško dopilvati do djece koja su bila udaljena oko 30 metara od njega.

Tada je sam sebi rekao da neće moći da živi sam sa sobom ako dopusti da se pred njegovim očima udavi dvoje djece i nastavio je da sa bori i zaranja da bi došao do njih. Kada mu je to pošlo za rukom, pravi podvig je bio sigurno ih vratiti na obalu. Na svu sreću djeca su i u takvoj situaciji bila jako pribrana i razumna i slušali su sve što im je rekao. Ostatak pročitajte ovdje.