Novo

ISPRAVKA VESTI- Srbija nije u žalosti, tužnu poruku glumica Eva Ras namenila je svojoj davno preminuloj ćerci

Dana 19.decembra 2022.godine, na portalu Pozitivmedia.info je objavljen članak sa naslovom “Srbija u žalosti, UM*LA JE…NIkad prežaljena sm*t ćerke, a evo kako je izgledala u mladosti…(FOTO)”, i to je čitatelje navelo da pomisle kako je preminula poznata glumica Eva Ras, što apsolutno nije istina, pa se samim tim naslov ovog članka karakteriše kao klikbejt.

Analizu ovog članka uradilo je Raskrinkavanje.ba, koje je došlo do zaključka da se na samom početku teksta članka spominje glumica, i to je dodatno čitatelje navelo da pomisle da je riječ o njoj, a zapravo se radilo o tome da poznata glumica nikada nije prežalila smrt svoje kćerke, koja je imala samo 24.godine. Njeno ime je Kruna Ras, i ona je preminula 1993.godine u Parizu. Dalje u članku se navodi i to da je Eva tada imala 28.godina, što opet nije istina, jer kada se uzme u obzir da je glumica rođena 1941.godine, ona je imala 52.godine, kada je njena kćerka preminula.

Glumica se oglasila na svojim društvenim mrežama gdje je napisala: ”Majke svakodnevno blagosiljaju svoju decu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini sve vreme dok budem živa. Letećemo preko beskraja. Nikada niko neće moći da te iščupa iz mog srca. Mogla si da dotakneš nebo svojim talentom, visprenošću i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo.

Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim da umrem i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lepa, zamišljam da si sada srećna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu”.

 

Zbog svega navedenog, raskrinkavanje. ba je cijeli članak  ocijenilo kao klikbejt, i zbog toga se portal Pozitivmedia.info izvinjava svim svojim čitateljima, što ih je sa ovim naveo da pomisle da je preminula poznata glumica Eva Ras, što naravno nije istina.