Riječ dvije i o domaćoj estradi, ali iz jednog totalno drugog ugla.

Super popularna pjevačica domaće muzike, Dragana Mirković važi za jednu od najvećih glazbenih zvijezda na našim prostorima, ali malo ko zna da je njezin put do uspjeha bio posut trnjem. Iako joj karijera nije bila nikada protkana sa skandalim, pjevačica je provela jednu noć u hotelu u kojem ju je pokojni kompozitor zamalo silovao, to nikad neće zaboraviti.

Naime, Dragana je kao vrlo mlada djevojka bez roditelja otišla u Beograd, a incident koji joj se dogodio gotovo na samom početku karijere sigurno je obilježio njene početke. Verica Ilić, tekstopisac i pjesnikinja, bila je svjedok incidenta i opisala ga je u svojoj knjizi. Otkrila je sve detalje i prisjetila se svađe između tada šesnaestogodišnje Dragane i mnogo starijeg kompozitora.

“U to vrijeme radila sam spotove za pop zvijezde, pa sam se srela s Draganom Mirković. Snimala je spotove za svoj prvi album “Imam momka nemirnog”, a dogovor je bio da će je otac svaki dan dovoditi i odvoditi kući. Međutim, završio je u bolnici, obavio operaciju oka i otišla sam do njene kuće kako bih joj dogovorila da ostane sa mnom sedam dana dok sve ne bude gotovo. Imala sam veliku odgovornost zaštititi je zbog svojih roditelja”, započela je Verica, opisujući kako su se folk-zvijezda i ona našli sa kompozitorom u hotelu:

“Imala je 16 godina, nisam znala o čemu bih tada razgovarala s njom, ali rekla sam joj da slobodno uđe, da ću je pričekati ispred vrata. U jednom trenutku je došlo do uzbune, otpora … Znala sam da je pokušava natjerati na nešto što ne želi. Uhvatila sam se za kvaku kad su se ta vrata zaključala. Odmah sam rekla da su se, međutim, oboje vrata otključala, a Dragana mi je potrčala u naručje. Odmah sam pozvala vozača da nas odvede nazad u Beograd. Bila je jako potresena”, rekla je

“Kad vas kažem ocu, vidjet ćete što će se dogoditi!” vikala je. Uvjerila sam je da šuti jer će joj to samo naštetiti, njoj i njenoj karijeri. Sve do Beograda smirivala sam je, i na kraju uspjela u svom naumu.” rekla je Verica.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..