Zanimljivosti

SRBIJA NE MOŽE DA POVJERUJE- NISU JELI CIJELI DAN: Žena izbacila Milivoja iz stana sa dvoje male djece, ni od koga ne traži ništa ali IMA SAMO JEDAN SAN

Veoma često se mogu čuti ili pročitati price o nesretnim bračnim zajednicama,o patnjama koje djeca pretrpe ili o nasilju u porodicama.

A koliko je tek toga što se ne zna jer ljudi se srame da to ispričaju i pokažu pa trpe i oni i njihova djeca. U manjim sredinama je ranije bila praksa da se jednostavno trpi sve što se dešava, pokrivalo se to i ostavljalo iza zatvorenih vrata. A nije drugačije ni u gradovima samo se o tome manje priča.

A onda se desi nešto, neki skandal pa sve onda počne da isplivava na površinu.

Jednu takvu priču priča 42. godišnji Milivoje Lazarević iz sela Botunja. On živi u oronuloj staroj porodičnoj kući sa svoje dvoje maloljetne djece, sa kćerkom koja ima 5 godina i sa sinom koji ima 3 godine.

Milivoje je trenutno samohrani otac jer je svoju djecu prije pola godine doveo u svoje rodno selo nako što ih je izbacila iz stana njegova supruga i majka ove djece.

Milivoje je radio u beogradu, tamo je i upoznao svoju ženu, uzeli su se i dobili djecu a živjeli su u njenom stanu koji je naslijedila od svoje majke.

“Jedne noći, kada sam došao s posla, djeca su mi rekla da su gladna i da ništa nisu jeli cijeli dan pa sam izašao da im kupim pljeskavice. Nakon prvog porođaja moja supruga je imala ponekad napade ljutnje i bijesa ,vikala je na nas sve i onda bi se smirila pa bi išlo nekako do sljedećeg napada.

Kada sam se te noći vratio sa pljeskavicama, opet je imala napad, počela je da viče na djecu, da baca pljeskavice na njih a ja sam stao između nje i djece. Tada je napokon sve puklo, nisam mogao više. Pokupio sam svoju djecu I i vratili smo se u selo”-priča ovaj nesretni čovjek

Milivoje Lazarević ima još jedno dijete, koje je rođeno bez gornjih ekstremiteta, i koje trenutno živi u Zvečanskoj. Nastavak ove priče možete da pročitate OVDJE