Novo

SRBIJA NA IZDISAJU! Preti nam i do 8.000 zaraženih i 50 UMRLIH PO DANU! Predviđanja su SLEDILA Srbiju, ali TU NIJE KRAJ…

Pandemija korona virusa ne jenjava, čak naprotiv sve više se zahuktava svuda u svijetu pa tako i kod nas u region. Iz dana u dan je sve više novooboljelih, više je i teže oboljelih i brojevi koje nam svakodnevno iznose su više nego zabrinjavajući.

Može se reći da je od svih zemalja bivše Jugoslavije, trenutno najteža situacija u Srbiji. Raste rapidno broj zaraženih i to od onih koji su testirani. Ne računaju se oni koji su asimptomatski pa se i ne testiraju. Kako je krenulo, prema najnovijim predviđanjima, mogli bi uskoro dostići cifru između 7 i 8 hiljada oboljelih od covida 19.

Bilo je šokantno kada je iznijet podataka da je oko 6.000 zaraženih na dnevnom nivou, i 30 mrtvih pacijenata, ali će taj neslavni rekord očigledno, na žalost, biti oboren.

Kako epidemiolozi naglašavaju, ove niske temperature i vlaga u zraku pogoduju širenju i razvoju covida 19. Tako krizni štab iz Srbije navodi, da je jako moguće da se krivulja zaraženih i dalje podiže. To se i najavljivalo i očekivalo ali su i stručnjaci iznenađeni brzinom širenja i tako naglim povećanjem broja zaraženih.

Ova negativna predviđanja ne djeluju nimalo dobro na psihu svih nas.

Doktori Predrag Kon i Branislav Tiodorović su gostovali sinoć na RTS-u, gdje su napomenuli da je i zdravstveni sistem veoma ugrožen, ima dosta zaraženog medicinskog osoblja, ima puno porodica u koje je ušao korona virus da su svi članovi familije zaraženi, što nije nikako dobra stvar za nas sve. Doktor Kon opet naglašava i podvlači da ako se budemo pridržavali mjera koje propisuju ljudi iz kriznog štaba, trebalo bi da se izborimo sa svim ovim.

Od kako je ovo sve krenulo u analize su uključeni i statističari pa tako, profesor doktor Petar Kočević, poznati ststističar, najavljuje loše naredne dane, jer on analizira i prati brojke koje dolaze iz minuta u minut iz cijelog svijeta.

Prema njegovoj procjeni u Srbiji će dnevna cifra oboljelih ići i do 7.000 zaraženih osoba, što je prilično zaštašujuće jer se povećava i broj pacijenata sa težim stanjem koji onda završavaju na respiratoru.