Novo

SRBIJA ĆE PROKLJUČATI! Meteorolozi upozoravaju: Spremite se za više od 60 PAKLENIH dana! OVO JE PROGNOZA…

Konačno je stigao period u godini koji većina najviše voli, a to je ljeto svakako. Iza nas je period koji je bio jako varljiv, pa smo tako imali različite temperature, vrijeme je bilo čas ovako, čas onako, ali po svemu sudeći tome je došao kraj. Dakle, prema prognozi meteorologa, ovo ljeto u Srbiji će da bude jedno od tri najtoplija ljeta ikada u ovoj državi.

Davne 2000.godine, visoke temperature i suša dovele su do velikih štetnih klimatskih promjena u Srbiji, a izgleda da nam se slično sprema i ovog ljeta, pa je tako sada Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u Srbiji prognozirao veoma toplo i sušno ljeto koje nas čeka, i to sa temperaturama koje će da budu iznad višegodišnjeg prosjeka, te sa nižom količinom padavina. Isto tako oni su naveli da se tokom jula i avgusta očekuju i toplotni talasi.

Inače, prema nekim njihovim kriterijumima, juni, julo i avgust su mjeseci koji čine “ljetnu sezonu”, a kako stvari stoje, građani Srbije već treba da se pripreme na jako visoke temperature i velike vrućine. Ovim proračunima temperature u naredna tri mjeseca bavili su se i meteorolozi u sklopu projekta Intergrisani sistem agrometeoroloških prognoza – IAPS, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oni navode da postoji 75% šanse da juni, juli i avgust ove godine budu topliji od istog perioda 2017. i 2021. godine. Ostatak teksta pročitajte ovde.