Novo

SRBIJA ĆE I POGINUTI ZA RS AKO ZATREBA! Vučić jutros otkrio u kakvom je stanju Milorad Dodik: “Steže me oko srca, drhti mi glas kada se setim, NA ŽALOST…”

U ovom je momentu Milorad Dodik definitivno, pored samog koronavirusa, najaktuelnija tema na ovim prostorima zadnjih dan.

Sve je počelo sa posjetom ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova kojeg je ugostio lično predsjedavajući i srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Situacija je eskalirala kada je Dodik odlučio Lavrovu pokloniti ikonu. Tu ništa ne bi bilo čudno, da se nije poslije ispostavilo da je ta ikona koju je Lavrov dobio zapravo ukradena, a prethodno je prijavljena kao nestala u Ukrajini.

Svi jako dobro znamo kakav je odnos između Rusije i Ukrajine, odnosno da se te dvije države uopšte ne podnose posljednjih godina, a čak su jedno vrijeme bili na ivici rata. Možete li zamisliti sada kako je ukrajincima kada su saznali da je njihova ukradena ikona preko jednog političara iz Bosne i Hercegovine došla u ruke njihovog smrtnog neprijatelja?

Dodik je zbog svega toga propao u potpunosti, a kada je skontao kakvu je glupost napravio, povukao se momentalno, a sasvim slučajno je isti taj dan objavljena vijest da je on u izolaciji jer je navodno bio u kontaktu sa pozitivnom osobom. Jučer se oglasio i konzilij UKC-a Banja Luka koji je objavio da je Milorad Dodik i sam pozitivan na koronavirus, te da navodno ima jako steže u plućima, da ga bole noge i da ne može dobro da diše.

Na sve to je sada reagovao i njegov dobri jaran, predsjednik Srbije Aleksandar VUčić koji je kazao da je poslao i jedan specijalni medicinski tim koji se sada brine o njemu. Kako je naveo za srpske medije njegovo stanje nije dobro, te mu i VMA u Beogradu stoji na raspolaganju ukoliko bude bilo potrebe za nekim daljnim liječenjem.

Šta vi mislite o svemu ovome?