Savjeti

SPREMITE KAFANSKI KUPUS KAO SALATU ZA SLAVU! Imaće ukus kao da ste otišli u RESTORAN (RECEPT)

Kako su došli zimski dani, jednostavno je po nekoj staroj dobroj navici došlo vreme i da se pojača ishrana. Voće i povrće polako ide u zaborav a dolazi nam na meni puno jača hrana, koja je pokrivena sa mesom, suhomesnatim proizvodima, ali i dosta ajvara kao i kupusa. Kiseli i presan kupus su svakako jedna od zdravijih salata koje se mogu konzumirati i praviti na jako puno načina.

Pošto je ddecembar i januar pun raznih Slava u pravoslavnom klaendaru kiseli kups se koristi kako u salatama, tako i za prebranac, pa sarmu i kako sve ne. Mi vam danas donosimo savet kako da napravite jednu od najukusnijih salata, kao da ste bili u restoranu a ne kod nekog kod kuće. Dovoljan je samo jedan mali trik, da salata ode na jedan totalno novi nivo.

Kafanski kupus je svakako jedan od ukusnijih recepata koje možete da pronađete na internetu. Ona je nekako slađa, ukusnija i lepša, a evo šta vam treba za njegovu pripremu. Jedina poenta i caka jeste da taj kupus koji spremate za salatu jednostavno mora malo da odstoji.

Naseckajte kupus jako tanko ili ga izrendajte, malo ga posolite i izgnječite golom rukom. Na vrh noža dodajte malo šećera, sve promešajte i ostavite da odstoji bar 10 minuta. Nakon toga pospite jabukovim sirćetom i sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i dodajte malo peršina čisto za dekoraciju.