Novo

ŠOKANTNE VESTI: Dva dana posle sahrane podnesen zahtev za ekshumaciju – MARADONINO TELO SE ISKOPAVA?! EVO koji je razlog, svi u neverici (FOTO)

Čitav svijet bio je u totalnom šoku i obavijen tugom kad se pročulo da je nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo u 61. godini.

I poznati i nepoznati ljudi diljem planete oprostili su se od njega, a u njegovoj rodnoj Argentini proglašeno je trodnevno razdoblje žalosti.

Sprovod je održan u krugu familije i najbližih prijatelja, a prisustvovalo mu je 200 ljudi, a iako se mnogi još uvijek ne mire s činjenicom da je veliki Maradona mrtav, stiže sada šokantna vijest o zahtjevu za ekshumacijom njegovog tijela. Zahtjev je sudu podnio Santiago Lara koji ima 19 godina i koji traži DNK analizu kako bi se utvrdilo je li mu slavni nogometaš – otac.

To je medijima potvrdio njegov lični advokat Jose Nunez, koji je zahtjev predao i porodičnom sudu u La Plati. Njegov klijent Santiago inače pokušava još od 2014. dokazati da je on Maradonin vanbračni sin, a ukoliko se to pokaže istinom, bio bi njegovo šesto dijete poznato u javnosti.

Prije četiri godine Santiago je inače prvi put javno progovorio o svemu i kazao da je njegova majka koja je radila kao konobarica preminula kad je imao samo tri godine.

Mlada žena, koja je umrla od raka pluća u dobi od 23 godine, navodno je imala kratku vezu s Maradonom , a tek prije smrti navodno je priznala advokatima da je Santiago Maradonin sin. Mladić sada ističe da ga ne zanima ni nasljedstvo ni novac te da želi samo znati ko mu je pravi otac. Jedini način da se to učini je uzimanje DNK materijala od pokojnog nogometaša, a ukoliko sud to dopusti i ispostavi se da mu je Diego otac, bio bi njegovo šesto dijete, jer je Maradona imao inače dva sina i tri kćeri koje je imao s četiri žene.