Novo Vijesti

ŠOKANTNA VEST – POPULARNA PEVAČICA UBIJENA RAFALOM NASRED ULICE! – SRAJEVO I BALKAN U SUZAMA…(foto)

U posljednje vrijeme se čini kako uopšte nema dobrih vijesti i svaka koja stigne spada u crnu hroniku. Sve je više nasilja i smrti i kao da nije dosta što imamo pandemiju koja je odnijela veliki broj života nego stižu konstanstno vijesti o raznim nesrećama, samoubistvima i ubistvima iz cijelog svijeta.

Kada je u pitanju naš region, primjetno je da je došlo do porasta nasilja u porodici i vrlo često je udarna vijest kako je došlo do krvoprolića između članova porodice, bračnih partnera ili između roditelja i djece. Jasno je da smo svi pod stresom ali ovoliki izljev nasilja i surovosti je jako zabrinjavajući a pored toga zabrinjava i činjenica da sve veći broj mladih ljudi oduzima sebi život.

Prisutni su i razni obračuni u kojima nekada stradaju u nevini prolaznici a u Sarajevu se desilo ubiostvo mlade pjevačice Elme Ganić koja je imala samo 25 godina. Ona je na estradi poznata pod umjetničkim imenom Elma Milano a ona je pronađena mrtva ispred kafića u kojem je tu noć nastupala.

Radi sE o konobi Kod Amidže koja se nalazi u sarajevskom naselju Stup a pripadnici Ministrastva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo rade na prikupljanju dokaza i tragaju za počiniteljem. Kako se nezvanično saznaje policija ima neke indicije oko identiteta ubice i oko njega se steže obruč a na licu mjesta je pronađen veliki broj dokaza koji upućuju na osumnjičenog. Za sada nije pristiglo nikakvo službeno saopštenje ali se ono očekuje u toku dana kada bi se trebalo znati više detalja o cijelom slučaju.