Novo

ŠOK TVRDNJE ČUVENOG STRUČNJAKA: SVE JE LAŽ – DINOSAURUSI su prvi OTPUTOVALI na Mesec i Mars! Nova TEORIJA naučnika – OVO MENJA SVE!

Ima li života u svemiru? Brojni svemirski programi u svijetu, a u skorije vrijeme i milijarder Ilon Mask, ispituju mogućnosti života u svemiru i eventualno novo stanište.

Naučni novinar Piter Branen iznosi jednu spektakularnu hipotezu da su preživjeli dinosaurusi otputovali na druge planete Sunčevog sistema nakon velikog praska i nakon izumiranja tri četvrtine biljnih i životinjskih vrsta prije oko 66 miliona godina.

“Ogroman asteroid , veći od Mont Everesta udario je u planetu Zemlju putujući tako brzo da je udaljenost od 747 do tla prešla za 0,3 sekunde, što je dvadeset puta brže od putanje metka. A koliko je asteroid bio veliki zamisliti ako se kaže da se u trenutku udara u Zemlju sam vrh asteroida još uvijek uzdizao više od milje iznad visine krstarenja 747.kako se tako brzo spustio, skoro trenutno uskovitlao je vazduh ispod sebe tako naglo da je temperatura skočila više nego na površini Sunca”, iznijeo je Branen u svojoj knjizi.

Novinar dalje objašnjava kako je u stvari silina udara dovela do katapultiranja dinosaurusa u svemir a to je bilo moguće jer je, kaže Branen, jer je asteroid probušio rupu vakuuma u svemiru, pa je došlo do izbacivanja u orbitu i Svemir velike količine zemlje i onoga što je preostalo od dinosaurusa.

Ovo je Branen pisao u svojoj knjizi „Završeci svijeta“ gdje razrađuje pet događaja masovnog izumiranja na našoj planeti. Knjiga je izdata 2017. godine, ali je nedavno jedan njen odlomak objavljen na društvenim mrežama.

Ovo nije prvo tumačenje “tragova života” u Svemiru, naučnici sa Pen stejt univerziteta u Sjedinjenim Državama objavili 2013.godine studiju koja je polazila od pretpostavke da su, nakon udara asteroida , tragovi života “lansirani u svemir”.

“Zaključili smo da je došlo do prebacivanja stijena koje mogu nositi život, i sa Zemlje i sa Marsa na sve druge planete Sunčevog sistema, pa tako i Jupiter. Svaka misija traženja života na Titanu ili Jupiteru treba najprije da ispita da li je taj biološki materijal nepoznatog porijekla ili se u stvari radi ogranku “stabla Zemlje””, izjavila je Rejčel Vort, vodeća autorka studije.