Da li uopšte ima neko ko ne zna ko je Jackie Chan. Najpoznatiji azijski glumac, vjerovatno, snimio je tokom svoje dugogodišnje karijere ogroman broj akcionih filmova, gdje je pokazivao svoje umijeće u kung – fuu.

Poznat je kao majstor istočnjačkih borilačkih vještina, što je u svojim filmova masovno koristio, i jedan je od rijetkih koji sve scene snima bez pomoći, dakle bez kaskadera.

Naravno, snimanje takvih filmova dovelo je Jackie-a u neke opasne situacije, i javnost zna da ne postoji kost u njegovom tijelu koja nije bila barem jednom u njegovom životu slomljena (dobro – osim kičme). Međutim, ovog legendarnog glumac i kralja kung – fua, počinju polako stizati godine, jer se sada već čini da ga je izdala njegova prepoznatljiva moć i snaga koja ga je krasila tokom godina.

Ali bez obzira i na to on ne prestaje da ulaže napore kako bi svoju ulogu u filmu doveo do kraja, dajući pritome sve od sebe, što naravno publika itekako zna da cijeni i poštuje. Jackie je nedavno ušao u sedmo desetljeće svog života, ali bez obzira na to on se idalje jako dobro snalazi u svojim akcijskim filmovima.

Ono, međutim, što rijetki znaju, jeste da su njega kao jako malog roditelji ostavili, te je on ostao sam da se snalazi na ulici. Prije toga su ga čak pokušali prodati jednoj ženi za 26 dolara. On je svojim radom i trudom izrastao u uspješnu osobu i ne postoji niko na svijetu koji ga ne voli. Jedan je od rijetkih koji u filmskoj produkciji obavlja poslove glumca, scenariste, producenta, direktora fotografije, redatelj, koordinatora i osobe odgovorne za nabavku i isporuku scenskog materijala.

Preporučujemo