Novo Vijesti

SMRT ĆERKE RATKA MLADIĆA I DANAS JE MISTERIJA! Postoje DVIJE MOGUĆE VERZIJE – General je pred sahranu tražio da on lično uradi JEDNU BIZARNU STVAR! (FOTO)

Kako glasi verzija koja je poznata javnosti i koja se smatra zvaničnom, kćerka Ratka Mladića, Ana je izvršila samoubistvo u svojoj 24-oj godini 24. marta 1994. godine u porodičnoj kući u kojoj su se u tom trenutku nalazili njena majka i brat. Sam Mladić nikada nije vjerovao da je njegova mezimica koju je zvao svojom zvijezdom izvršila samoubistvo nego je tvrdio da su je ubili njegovi neprijatelji iz srpskog naroda pa da čak on i zna ko su ubice.

Ana Mladić je u to vrijeme bila među najboljim studentima medicinskog fakulteta a kako kažu oni koji su joj bili bliski na svog oca je bila ponosna pa ga je čak i nekoliko puta posjećivala na ratištima i njena smrtj e za mnoge ostala misterija i niko nije mogao da dokuči razlog za njen samoubilački čin.

Pojavljivale su se različite špekulacije o motivima zbog kojih je digla eruku na sebe  a jedna od njih glasi da je njen dečko u kojeg je bila zaljubljena poginuo na ratištu u Bosni i Hercegovini i da je za to krivila svog oca. Naime prema tim pričama Ratku se njen dečko nije sviđao i mislio je da nije dovoljno dobar za njegovu kćerku pa ga je poslao na prvu liniju fronta u nadi da će poginuti što se i desilo.

Po drugoj verziji Ana nije izvršila samoubistvo nego je ubijena za osvetu Mladiću koji je protjerao sa ratišta neke srpske paravojne formacije koje su predvodili kriminalci iz Beograda. Čak je i jedan vojni ljekar ustvrdio da je pištolj pronađen u njenoj lijevoj ruci iako je bila dešnjakinja. Ostatak pročitajte ovdje.