Zanimljivosti

Slepa baka 13 godina živela u ŠAHTU: Budila sam se pored MRTVIH tela, deca su najgora… (VIDEO)

U današnje vreme je jako puno ovakvih ili drugih socijalnih priča, koje nam jednostavno nateraju suze na oči i oneraspolože nas za celi dan. Jednostavno su došla takva vremena, da retko ko ima da živi urednim i lepim životom, a ekonomska situacija je sve naterala da jedva sastavljaju kraj sa krajem. Međutim, kada se pogledaju kafići i restorani, koji su opet popunjeni, opet se nameće pitanje, odakle ljudima pare za takvo nešto?

Nema srednjeg staleža, jako je mali procenat koji su gore, dok je većina ljudi na balkanu u donjem staležu i skupljaju novčić po novčić da bi preživeli. Političarima je najbolje, a da je situacija stvarno očajna pokazuje nam i naša današnja priča.

Galina Šjirikova je ime ruske žene koja muku muči sa životom, ima 74 godine, a ona kako je izgubila muža koji je preminuo, izgubila je i dom i posao, pa danas živi u neljudskim uslovima. Ona naime živi u šahtu jednog toplovoda u Novosibirsku., a možete samo da zamislite kako je na ovim minusima u Rusiji? Kako navide mediji u Rusiji ona je i pre godinu dana izgubila vid, tako da je njen život još puno teži nego pre.

“Majak” je humanitarna organizacija koja je čula za njenu priču, te su je smestili u prihvatilište i ssada joj vade dokumenta i brinu se o njoj. Pomoću dokumenata može da dobije i muževu penziju kao i invalidninu. Njegova deca su je isterala iz njegovog stana, pošto mu je ona bila druga žena, sa kojom nije bio u braku.