Novo Vijesti

SKONČALA U STARAČKOM DOMU OSTAVLJENA OD SVIH! Tragična sudbina najpoznatije srpske pevačice…Svisnula za ćerkom koja je umrla u 27, JAD I TUGA!

Muzička industrija širom svijeta nije baš lijepa stvar. Svi pjevači i pjevačice kao i bendovi koje slušamo prolaze kroz svakakve personalne katastrofe dok se na svjetlima scene ponašaju kao da je sve i više nego ok i to sve pokrivaju svojim preskupim odjevnim kombinacijama i nastupima.

Ipak, život nije toliko idealan nikome a kamoli takvim ljudima. Na našoj estradi su se mnoga imena proslavila u odjeljku folk muzike – Snježana Đurišić, Ana Bekuta, Ljuba Aličić, Haris Džinović i mnogi drugi. Međutim, neke stare zvijezde su brzo zaboravljene jer je život okrutan a muzička industrija još okrutnija prema onima koje tuga zadesi, što će vam dočarati današnja tužna priča.

Možda se sjećate pjevačice Vere Matović ili znate neku njenu hit pjesmu kad je bila zvijezda. Ova žena bi postigla puno više i sigurno bila danas u rangu sa mnogim zvijezdama koje smo gore naveli da je privatni život nije pokosio kako je stigao. Naime, sve joj je išlo super dok joj nije preminula 27-godišnja kćerka, što je Veru poslalo u propast. Jedina utjeha u životu joj je bila ta što je od kćerke dobila unuka koji je bio s Verom sve do njene smrti.

Vera je ubrzo potom izgubila muža i propatila od dva moždana udara, a 2002. godine je počela da živi u staračkom domu gdje joj se život vremenom i okončao, dok je estrada nastavila dalje bez nje i zamijenila je mnogim drugim popularnim glasovima, a kolege i kolegice je se nisu ni sjetili/e dok se njen unuk nije pojavio na Zvezdama Granda gdje su primjetili da je naslijedio bakin talenat za pjevanje. Nažalost, nije prošao dalje od drugog kruga.