Toliko je ljudskih priča i sudbina da kad čujemo ili pročitamo o njima jednostavno ostanemo bez riječi, zakopavaju nas na neki način na mjestu i stave nam preko milion upitnika iznad glava, jer često mnogi ne mogu vjerovati da su takve stvari uopće moguće.

Tako je gotovo cijeli svijet čuo u vrlo teškoj borbi glumice Rachael Farrokh.

Kada je bila u najgorem periodu u životu, ta je žena imala samo 19 kilograma težine i bila je 170 centimetara visoka. U to vrijeme se uopće nije mogla kretati, uopće nije jela i pila niti se na bilo koji način brinula o sebi, a njezin je tadašnji muž bio prisiljen odustati od posla kako bi se što više mogao brinuti za nju.

Rachael je u jednom trenutku došla bukvalno do posljednje faze anoreksije, a mnogi liječnici diljem svijeta su već bili podigli ruke od nje i svi su mislili da ima vrlo male šanse za preživljavanje.

Ali ono na što nisu računali bila je njezina volja za životom koja nikad nije izašla, pa se ona onda počela liječiti kod kuće, jer je bila u vrlo lošem stanju, a davali su je za oporavak razne specijalne lijekove i terapije koje su uključivale i infuzije s vitaminima, a ona je također bila podvrgnuta fototerapiji.

Kad se stanje malo popravilo, kako bi mogla izdržati duže putovanje, primljena je u bolnicu u Portugalu. Vremenom se njezino zdravlje poboljšalo, iako dugo nije mogla stajati na nogama, a nije mogla ni hodati.

Nakon tri mjeseca provedena u Portugalu, psihičko, ali i njezino fizičko stanje se značajno poboljšalo, a ona je uskoro počela uzimati hranu samostalno. Ona je čak nedavno bila jedna od gostiju na kongresu gdje je govorila o poremećajima prehrane.

Novinarima se također povjerila da je danas podupire veliki broj ljudi, te da ona nastavlja svoju borbu, ali je zadovoljna što je postala ona koja može uticati na podizanje svijesti o sličnim zdravstvenim problemima kod drugih ljudi.

Preporučujemo
Loading..