Zanimljivosti

Sjeća se trenutka kada je UMRO, bio na onom svijetu i OŽIVIO: NASTALA JE POTPUNA TAMA, A ONDA JE PRED MENE STALA MOJA ŽENA… Grozno iskustvo

Nisu rijetke priče o tome kako je neko imao iskustvo smrti, prelaska “linije” i vraćanje nazad.  Često se priča o svjetlosti na kraju tunela, životu koji prolazi pred očima brzinom svjetlosti…

Malo je onih koji su to opisali tako živopisno kao što je to uradio Vilijam. Njegovo je srce prestalo kucati uslijed jakog infarkta, ali su ga ljekari i bolničari na kraju uspijeli reanimirati. On tvrdi da je u jednom trenutku već bio prešao na drugu stranu i opisuje neke trenutke svoga umiranja.

Opisuje niz emocija koje je imao u tom trenutku a u jednom momentu je pomislio I na pokojnog Elvisa. Na kraju ovoga iskustva je, kako kaže, prihvatio smrt i da je kraj, prepustio se tome i pojavila se onda pred njim njegova pokojna žena, a ovako je to opisao novinarima :

“Osjetio sam kako mi srce kuca sve sporije i sporije i iz daljine sam čuo kako me dozivaju moja djeca. Potom je nastupila potpuna tama i počeo sam da tonem u mračnu prazninu. Javila se odjednom znatiželja. Šta se tamo nalazi, a u jednom momentu sam se zapitao da li je to isto osjećao i Elvis kad je umro.

Tada sam vidio svoju pokojnu suprugu, ukazala se ispred mene. Bila je ljuta, derala se na mene, rekavši mi da se moram vratiti među žive jer ne želi da me vidi, nije me poželjela, ne želi me, jer mi nikada nije oprostila što sam je prevario. Tada sam se probudio i eto. Moja pokojna žena mi je pomogla da se vratim u život, ali takvo iskustvo nikome ne bi poželio.” kazao je on.